merrie van moleneind ranch www.mini-ezels.com

Prijzen

De mediterrane miniatuurezel is een rasezel met stamboom. Mini-ezel fokkers en -liefhebbers hebben in de afgelopen decennia tientallen van deze prachtige dieren geïmporteerd uit o.a. Amerika, Engeland of Ierland. Het doel hiervan is om nieuwe bloedlijnen en top fokmateriaal naar Nederland te halen.

 

De mediterrane minituurezel valt in de hogere prijsklasse. Het gaat hier om rasdieren met een stamboom. Net zoals een rashond duurder is dan een bastaard, zo geldt dat voor de mini-ezel ook. De stamboom garandeert dat de ezel ook daadwerkelijk uit miniatuurezels is gefokt. De aangesloten fokkers van miniezelfokkers.nl werken alleen met raszuivere dieren met stamboom. Veel van deze dieren zijn geïmporteerd uit de USA.  Mini-ezels zijn nog steeds tamelijk zeldzaam in Europa. Vandaar ook dat de prijzen hoog liggen.

De aanschafprijs voor een merrie is vanaf 3500 euro

De aanschafprijs voor een hengstje (ruin) is vanaf 2000 euro

rennend rood mini-ezel veulentje

Natuurlijk is een en ander altijd afhankelijk van kwaliteit en afstamming. Een ezel die wat minder goed aan de rasstandaard voldoet of een minder mooi gebit heeft zal minder kostbaar zijn.  Kleine ezeltjes, ezels met bijzondere kleuren of drachtige merries bijvoorbeeld zullen daarentegen zeker duurder zijn. Ezels aangeschaft bij een van de aangesloten fokkers zijn echter altijd rasdieren met een stamboom.

de aangesloten fokkers van miniezelfokkers.nl staan garant voor topkwaliteit

voor informatie of een vraag stuur ons een e-mail via; info(at)miniezelfokkers.nl

© dbmdesign.nl